وصیت نامه و هر آنچه باید درباره آن بدانید

به گزارش وبلاگ نوکیا، یکی از راه های انتقال اموال به انسان ارث یا وصیت است که فرد متوفی پیش از مرگ طی نوشته ای نسبت به چگونگی تقسیم آن میان وراث تصمیم می گیرد.

وصیت نامه و هر آنچه باید درباره آن بدانید

وصیت نامه یکی از اسنادی است که معمولا بعد از مرگ در کانون توجه قرار می گیرد، اما ضروری است هر کدام از ما پیش از مرگ درباره نگارش و قوانین مرتبط با آن آگاهی کافی را به دست آوریم. در این نوشتار از وبلاگ نوکیا به آنالیز انواع وصیت نامه در قانون می پردازیم.

انواع وصیت نامه در قانون

وصیت نامه ها در قانون انواع مختلفی دارند و به آن ها در دادگاه بر اساس قانون امور حسبی رسیدگی می نمایند. انواع وصیت نامه در قانون عبارتند از:

  • وصیت نامه رسمی: یکی از انواع وصیت نامه است که در دفتر اسناد رسمی تنظیم می شوند و ورثه و بازماندگان نمی توانند هیچ گونه اعتراضی به آن داشته باشند.
  • وصیت نامه خودنوشت: این نوع از وصیت به دست فرد وصیت نماینده نوشته می گردد و دارای تاریخ روز، ماه و سال است و در سرانجام به امضا وصیت نماینده رسیده است. در این نوع از وصیت نامه ورثه می توانند اعتراض خود را به دادگاه ببرند.
  • وصیت نامه سری: این نوع وصیت نامه به خط وصیت نماینده و یا شخص دیگر است که در نهایت به امضا وصیت نماینده رسیده است. این نوع وصیت ها پس از تنظیم به عنوان امانت به دفترخانه رسمی و یا اداره ثبت اسناد داده می گردد. فردی که سواد ندارد، نمی تواند وصیت سری تنظیم کند. افرادی که قدرت تکلم ندارند، باید وصیت را به خط خود بنویسند و امضا نمایند و پس از تحویل به مسئول دفتر رسمی، جلو وی بر روی پاکت نامه بنویسند که این برگ وصیت نامه به من تعلق دارد، پس از آن مسئول دفتر بر روی پاکت یادداشت می نماید که عبارت فوق در حضور خود او بر روی پاکت نوشته شده است. ورثه می توانند پس از بازگشایی وصیت نامه سری، بر روی آن اعتراض نمایند.
  • وصیت تملیکی: این نوع از وصیت نامه عبارت است از اینکه کسی عین یا منفعت اقتصادی را برای زمان بعد از فوتش به دیگری و به صورت مجانی تملیک کند. به عنوان مثال بگوید فلان خانه پس از مرگ متعلق به فرزندم است.
  • وصیت عهدی: این نوع وصیت نامه که در اصطلاح حقوقی به آن وصایت نیز گفته می گردد، عبارت است از این که شخصی یک یا چند نفر را برای انجام امر یا اموری یا تصرفات دیگر مامور کند؛ به عنوان مثال شخصی را مامور کند تا بدهی های او را بعد از فوت وی بپردازد.

چه نکاتی را باید در تنظیم وصیت نامه در نظر گرفت؟

  • پیش از هرچیزی فرد باید در خصوص وصی اطمینان کامل داشته باشد و بداند که آن فرد به توصیه های پس از مرگش عمل خواهد نمود
  • بهتر است هرساله وصیت مکتوب مورد مطالعه و تجدید نظر قرار بگیرد تا در صورت لزوم تغییرات برروی آن اعمال گردد
  • بهتر است برای تنظیم وصیت از چند فرد مورد اطمینان به عنوان شاهد یاری بگیریم
  • امکان تغییر نوشتن وصیت نامه تا زمان فرارسیدن مرگ وجود دارد. بنابراین، می توانیم تا آن لحظه وصیت خود را تغییر دهیم و به شکل دیگری آن را تنظیم کنیم
  • بهتر است به منظور پیشگیری از بروز مسائل احتاقتصادی در آینده، نوشتن وصیت نامه خود را در دفاتر اسناد رسمی ثبت کنیم
  • اگر وصیت نامه در چند نسخه وجود داشته باشد، بهتر است، زیرا در صورت گم شدن یک نسخه، بازماندگان می توانند به وسیله نسخ دیگر پی به وصیت ببرند

برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر شکایت از مزاحم اینستاگرامی را مطالعه کنید.

منبع: پیام دلتا

به "وصیت نامه و هر آنچه باید درباره آن بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وصیت نامه و هر آنچه باید درباره آن بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید