5 قطعه کامپیوتر دسکتاپ که خریدشان به صورت دست دوم، عاقلانه است!
به گزارش وبلاگ نوکیا، خرید قطعه های کامپیوتر دست دوم، همانطور که همه می دانیم، جایگزین جذابی برای صرف هزینه های هنگفت جهت خرید قطعات نو و گران قیمت به منظور اسمبل کردن یک کامپیوتر قدرتمند است. خرید قطعات دست دوم نه تنها باعث کاهش هزینه ها می شود، بلکه این امکان را برای شما فراهم می کند تا قطعاتی را تهیه کنید که معمولا در بازار کمیاب بوده و پیدا کردنشان سخت است. با این حال، برای خرید قطعه های دست دوم کامپیوتر نکات خاص خود را دارد.
علاوه بر پیدا کردن قیمت مناسب، که ممکن است همیشه با موفقیت همراه نباشد، باید به سابقه قطعات نیز توجه کنید تا از شرایط آن ها و مدت زمان کارکرد مناسبشان مطلع شوید. البته، اجتناب کامل از خرید قطعات معیوب همیشه ممکن نیست و مخصوصا در مورد برخی قطعات که با گذشت زمان و کارکرد بیشتر مستعد خرابی هستند، احتمال بروز مشکل وجود دارد. در ادامه به 5 قطعه کامپیوتر می پردازیم که اگر نکات مختلفی را رعایت کنید، با خیال نسبتا راحتی می توانید مدل های دست دوم آن ها را خریداری کنید.
پردازنده
پردازنده (CPU) یکی از حیاتی ترین اجزای کامپیوتر است، اما خوشبختانه خرید آن به صورت دست دوم، از امن ترین گزینه ها برای ارتقاء سیستم شما محسوب می شود. سی پی یو های دست دوم عموما ایمن شناخته می شوند، چرا که بر خلاف برخی قطعات دیگر، با گذشت زمان چندان مستعد خرابی نیستند. پردازنده ها برای سال ها دوام دارند و حتی اگر گارانتی نداشته باشند، خرید یک سی پی یو دست دوم نیز می تواند برای شما مناسب باشد.
نکاتی که هنگام خرید CPU دست دوم باید در نظر بگیرید:
- سازگاری: اطمینان حاصل کنید که پردازنده دست دومی که می خرید با مادربورد شما سازگار است. این موضوع صرفا به هماهنگی برند اینتل و مادربورد اینتل محدود نمی شود، بلکه باید نسل، چیپ ست و سایر موارد سازگار را نیز بررسی کنید.
- نگهداری مناسب: تنها سی پی یویی را خریداری کنید که از آن به خوبی نگهداری شده و از خنک کننده مناسب استفاده شده است. همچنین از خرید سی پی یوهایی که به شدت اورکلاک شده اند، خودداری کنید.
- بازرسی ظاهری: قبل از خرید سی پی یو را به صورت فیزیکی بررسی کنید تا از خم نشدن پین ها (برای سوکت PGA) یا آسیب ندیدن پدهای اتصال (برای سوکت LGA) در قسمت پشتی آن اطمینان حاصل کنید.
رم
ماژول های رم استفاده شده، درست شبیه به پردازنده ها، جزو قطعات قابل اطمینان به شمار می روند. این قطعات بسیار مقاوم هستند و به ندرت بر اثر استفاده طولانی مدت دچار مشکل می شوند. با این وجود، هنگام خرید رم دست دوم برای کامپیوتر خود، همچنان نکاتی وجود دارد که باید به آن ها توجه کنید.
- بررسی نوع حافظه (DDR4 یا DDR5) و فرکانس رم: اطمینان حاصل کنید که نوع حافظه و فرکانس آن با مادربورد و پردازنده شما سازگار باشد.
- بازرسی ظاهری رم: ماژول رم را از نظر فیزیکی بررسی کنید تا از سالم بودن و عدم آسیب دیدگی پین های اتصال اطمینان حاصل کنید.
- تست سلامت رم: می توانید با نصب رم بر روی کامپیوتر خود و استفاده از نرم افزارهایی مانند MemTest86 سلامت آن را مورد سنجش قرار دهید.
خنک کننده پردازنده
اگر در پی خرید خنک کننده پردازنده دست دوم برای سیستم خود هستید، بهتر است به جای خنک کننده مایع، سراغ خنک کننده بادی بروید. دلیل این توصیه، اجزای ساده تر خنک کننده های بادی است. بر خلاف خنک کننده های مایع، در مدل های بادی از قطعات پیچیده ای مانند واتربلاک، لوله ها و رادیاتور استفاده نمی شود که احتمال خرابی آن ها بالاتر است. بنابراین، با انتخاب خنک کننده بادی، دیگر نگرانی در مورد نشتی مایع یا خرابی پمپ نخواهید داشت. هنگام خرید خنک کننده پردازنده بادی دست دوم به نکات زیر توجه کنید:
- حتما از نظر فیزیکی خنک کننده را بررسی کنید تا از آسیب ندیدن رادیاتور یا فن ها اطمینان حاصل نمایید.
- در صورت امکان، خنک کننده را روی پردازنده نصب کنید و ببینید که آیا سرعت چرخش فن ها با اندازه وعده داده شده مطابقت دارد و صدای زیادی تولید نمی کنند.
کارت گرافیک
کارت گرافیک دست دوم از جمله قطعاتی است که طرفداران زیادی دارد ولی باید توجه داشته باشید که خرید این نوع کارت گرافیک تنها در صورتی توصیه می شود که با جوانب آن به طور کامل آشنا باشید، چرا که خرید کارت گرافیک کارکرده با ریسک هایی همراه است. برخلاف پردازنده های مرکزی (CPU) که خنک کننده و قطعات متحرکی مانند فن ندارند، کارت های گرافیک دارای اجزای متعددی هستند که در صورت عدم نگهداری صحیح، به راحتی آسیب می بینند. همچنین همیشه این نگرانی وجود دارد که کارت گرافیک برای استخراج ارز دیجیتال مورد استفاده قرار گرفته باشد، که می تواند به طور قابل توجهی بر عملکرد بلندمدت آن تأثیر بگذارد، به ویژه اگر فرکانس کاری آن کاهش نیافته یا در فضاهای بسته با دمای بالا کار کرده باشد. در این مورد هم بهتر است قبل از خرید کارت گرافیک دست دوم به چند نکته توجه کنید:
- بررسی فیزیکی کارت گرافیک برای اطمینان از نبود هرگونه آسیب داخلی و خارجی.
- تأکید بر تست کارت گرافیک روی کامپیوتر شخصی خود با نرم افزارهای بنچمارک GPU برای اطمینان از عملکرد بهینه آن.
- تعویض خمیر سیلیکونی (Thermal Paste) و پدهای حرارتی (Thermal Pads) برای ماژول های حافظه داخل کارت گرافیک.
کیس کامپیوتر و دیگر قطعات جانبی
ممکن است قطعاتی مانند کیس کامپیوتر، فن کیس، کنترلرها و موارد دیگر چندان هیجان انگیز به نظر نرسند، اما این قطعات برای کامپیوتری که در حال اسمبل کردن آن هستید بسیار ضروری هستند و خرید آنها از بازار دست دوم نیز کاملا قابل اعتماد است. درست است که هیچ یک از این قطعات به طور خاص گران نیستند، اما هزینه خرید فن های کیس و قطعات جانبی دیگر به سرعت بالا می رود و هزینه نهایی اسمبل کامپیوتر را افزایش می دهد. بنابراین، چرا یک فن کیس دست دوم تهیه نکنید تا به طور موقت کارتان را راه بیندازد و بعدا سراغ گزینه های جدیدتر و گران تر بروید؟ هیچ یک از این قطعات، در صورت استفاده طولانی مدت، دچار خرابی های اساسی نمی شوند، پس به راحتی می توانید روی آنها حساب کرده و در عین حال اندازهی در هزینه صرفه جویی کنید.
ملاحظات مهم هنگام خرید کیس کامپیوتر دست دوم و سایر قطعات جانبی
- کیس کامپیوتر را از نظر آسیب های فیزیکی بررسی کنید و مطمئن شوید که مواردی مانند نقاط اتصال و پیچ ها کاملاً سالم هستند.
- درگاه های ورودی/خروجی جلویی و اتصالات برق/ریستارت را از نظر خرابی بررسی کنید.
- در مورد فن ها، مطمئن شوید که به طور روان می چرخند و هیچ آسیبی فیزیکی ندارند.
برای خرید مواردی مانند پاور و مادربرد، دست دوم خرید نکنید
طبیعی است که برای خرید انواع قطعات دست دوم کامپیوتر باید نکات مختلفی را در نظر بگیرید تا در آینده دچار مشکل نشوید. با وجود این نکات، بهتر است برای خرید پاور و مادربرد دست دوم ریسک نکنید. هر دوی این قطعات دارای اجزای متعدد هستند که با گذشت زمان و استفاده، کیفیت شان پایین می آید و در صورت خرابی، می توانند کل سیستم شما را از کار بیندازند. بنابراین، خرید این قطعات به صورت نو و با گارانتی سازنده، گزینه بهتری به نظر می رسد.
منبع: XDA
منبع: دیجیکالا مگ