نوشیدنی های محبوبی که خطر سکته مغزی و آلزایمر را کاهش می دهند
به گزارش وبلاگ نوکیا، نتایج تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن چای یا قهوه ممکن است خطر سکته مغزی و زوال عقل را حدود یک سوم کاهش دهد.
به گزارش ایسنا به نقل از سایکولوژی نیوز، زوال عقل یک تخریب عملکرد مغز و سلامت کلی است که با افزایش سن ایجاد می گردد و علائم آن شامل از دست دادن حافظه، مسائل زبان و تغییر در خلق و خوی است.
سکته مغزی زمانی رخ می دهد که جریان خون بخشی از مغز به طور موقت قطع می گردد و می تواند باعث آسیب مغزی گردد. شایان ذکر است که آلزایمر شایع ترین شکل زوال عقل است.
محققان دریافتند که فواید چای ممکن است ناشی از فلاونوئید های موجود در آن باشد. فلاونوئید ها آنتی اکسیدان ها و بخشی از کلاس پلی فنول ها محسوب می شوند که در گیاهان یافت می شوند و دارای چندین فواید سلامتی هستند و به پیشگیری از بیماری های مختلف یاری می نمایند.
نتایج مطالعه دیگری نشان داده است که چای، انواع توت ها و سیب همگی می توانند به جلوگیری از زوال عقل یاری نمایند و این مطالعه نشان داد که افراد مسن با خوردن غذا های غنی از فلاونوئید بیشتر، خطر زوال عقل را تا چهار برابر کاهش می دهند.
بعلاوه نوشیدن چای با سلامت کلی مغز مرتبط است. اگر افراد حداقل چهار بار در هفته در یک دوره 25 ساله همه انواع چای ازجمله چای اولانگ، سیاه یا سبز را بنوشند ارتباط مغزی بهتری دارند. افرادی که به طور منظم چای می نوشند، منطقه ها مغزی سازمان یافته تری نیز دارند.
محققان چینی از داده های بیش از 350هزار نفر در پروژه بیوبانک استفاده کردند؛ بیوبانک پروژه بلندمدت است که سلامت و رفاه داوطلبان را در بریتانیا ردیابی می نماید.
داده های سلامتی شرکت نمایندگان، از جمله مصرف چای و قهوه، حداقل طی 10 سال پیگیری شد. نتایج نشان داد، افرادی که دو تا سه فنجان قهوه یا سه تا پنج فنجان چای در روز می نوشند کمترین خطر سکته مغزی یا زوال عقل را داشتند. این اندازه چای خطر سکته مغزی را تا 32 درصد و زوال عقل را تا 28 درصد کاهش داد.
محققان اظهار کردند: یافته های ما نشان می دهد که مصرف میانه قهوه و چای به طور جداگانه یا ترکیبی با کاهش خطر سکته مغزی و زوال عقل مرتبط است.
نتایج این تحقیق در نشریه PLoS Medicine (ژانگ و همکاران، 2021) منتشر شده است.
منبع: فرارو