وزیر ارتباطات: ایران به اپراتورهای منطقه به صورت عمده و بلندمدت، دیتا می فروشد
به گزارش وبلاگ نوکیا، وزیر ارتباطات گفت: همه عوامل برای اینکه ایران هاب منطقه ای ترانزیت دیتا گردد، فراهم است و با تدویـن تعرفـه مـدل هـای فـروش از جملـه عمـده فروشـی و فـروش بلنـدمدت دیتا به اپراتورهای فعال در منطقه، خدمات ترانزیت دیتا برقرار می گردد.
به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت وبلاگ نوکیا، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به رونمایی از نقشه راه ظرفیت ترانزیت بین المللی کشور، تبدیل شدن ایران به هاب منطقه ای ترانزیت دیتا را برنامه ای دست یافتنی دانست.
وی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: یکی از مسائل مغفول مانده در حوزه ارتباطات، استفاده بهینه از ظرفیت خدادادی کشورمان برای ترانزیت دیتاست.
وی ادامه داد: ترانزیت داده بین غرب و شرق جهان به وسیله خاک کشور ما مزیت های ویژه ای برای کشورهای همسایه دارد که مهمترین آنها کاهش زمان پینگ 20 تا 30 میلی ثانیه ناشی از کوتاه شدن فاصله تا مراکز داده در اروپا و بعلاوه امکان تعمیر و بازیابی خرابی مسیرهای فیبر در کوتاهترین زمان نسبت به مسیرهای دریایی مثل دریای عمان، خلیج عدن و کانال سوئز است.
زارع پور اضافه نمود: به عبارتی همه عوامل برای اینکه کشور ما به هاب منطقه ای ترانزیت دیتا تبدیل گردد، فراهم است و بدیهی است که باید از این ظرفیت استفاده کنیم.
وزیر ارتباطات توضیح داد: اخیراً از نقشه راه عملیاتی شدن چنین ظرفیتی رونمایی کردیم. با اجرای این طرح، پایداری خدمات ترانزیت کشور و سهم ما از ترانزیت ارتباطات در منطقه افزایش و شرایط رقابتی برای ارائه خدمات ترانزیت دیتا بـه کشورهای همسایه بهبود خواهد یافت. بعلاوه ظرفیت ترانزیت داده از مرزهای شمال غربی به مرزهای غربی، شرقی و جنوبی کشور ایجاد خواهد شد.
وی گفت: با اجرای این طرح و تدویـن چهارچـوب تعرفـه پیشـنهادی بـرای ارائـه مـدل هـای فـروش جدیـد از جملـه عمـده فروشـی و فـروش بلنـدمدت دیتا به اپراتورهای فعال در منطقه، خدمات ترانزیت دیتا بر اساس تقاضا در کوتاهترین زمان ممکن برقرار خواهد شد.
زارع پور اضافه نمود: برای اجرای این طرح از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون قـراردادهای نو ترانزیـت بیـن المللـی دیتا منعقد شده است و در همین مدت کوتاه، 40 درصد به ترانزیت ترافیک از خاک کشورمان اضافه نموده شده است.
به گفته وی، اجرای این طرح، ضمن تضمین پایدار ترافیک مصرفی کشور، گام بلندی دیگری برای تکمیل حلقه های اقتصاد دیجیتال در ایران عزیز ماست.
منبع: خبرگزاری فارس