برداشت 20 تن چای ترش از زمین های کشاورزی خوزستان
به گزارش وبلاگ نوکیا، مدیرامور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت: پیش بینی می گردد سال جاری 20 تن چای ترش از زمین های کشاورزی خوزستان برداشت گردد.
محمد حسنی نسب گفت: برداشت چای ترش از سطح 32هکتار زمین کشاورزی در شهر های خرمشهر، کارون اهواز در روز های اخیر آغاز شده و تا نیمه نخست آبان ماه 1401 ادامه دارد و سال جاری برداشت محصول در مقایسه با سال زراعی گذشته 25درصد رشد نشان می دهد
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خوزستان می گوید: متقاضیان ایجاد صنایع تکمیلی محصول چای ترش حمایت می شوند.
حسنی نسب گفت: مهمترین چالش توسعه چای ترش فقدان صنایع تبدیلی و فراوری این محصول است و تقریبا همه محصول چای ترش فراوری خوزستان برای فراوری به منطقه ها دیگر کشور ارسال می گردد.
به گفته او کمبود صنایع تبدیلی و فراوری در استان خوزستان سبب شده بیشتر محصولات باغی استان به خصوص خرما به استان های همجوار ارسال گردد و باغداران خوزستان سود چندانی از ارزش افزوده محصول، نصیب خود نمی نمایند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خوزستان در ادامه گفت:کشت چای ترش، قابلیت خوبی برای توسعه استان دارد و در سال های گذشته اقدامات خوبی برای آموزش کشاورزان، توزیع بذر رایگان، پرداخت تسهیلات مقرون به صرفه قیمت و پیگیری تکمیل زنجیره ارزش این محصول از سوی سازمان جهاد کشاورزی صورت گرفته است.
به گفته او با توجه به اینکه گیاه چای ترش جزو گیاهان مقاوم به خشکی است و دارای ارزش مالی بالایی است، در صنایع غذایی، صنعت الیاف، نساجی و چوب استفاده می گردد.
حسنی نسب می گوید: محصول چای ترش کاربرد وسیع دارویی در درمان بیماری های فشار خون، چربی خون، سرطان، بیماری کبد و کلیه دارد و دارای خاصیت آرام بخش و خنک نماینده، ضدعفونی نماینده و تصفیه نماینده می باشد، کاسبرگ این گیاه سرشار از آهن، کلسیم، موسیلاژ و آنتوسیانین می باشد ضمن آنکه بذر آن حاوی اندازه زیادی پروتئین، پلی ساکاریدها، مواد معدنی، اسید های آلی و فیبر می باشد و اندام های رویشی آن نیز در صنعت دام و طیور به عنوان علوفه مصرف می گردد.
وبلاگ نوکیا خوزستان اهواز
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان