4 مواد غذایی که مانع آسیب های نور خورشید می گردد
به گزارش وبلاگ نوکیا، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، مقدار آنتی اکسیدان موجود در خون شما را کاهش خواهد داد. به همین علت بهتر است تا سطح آنتی اکسیدان خون را همواره بالا نگه دارید. مصرف موادغذایی حاوی آنتی آکسیدان، می تواند به سلامت پوست یاری نموده و از آن در برابر نور خورشید و سایر خطرات، محافظت کند:
قارچ: به اسم ماده ای سرشار از پروتئین شناخته می شود، حاوی موادی همانند سلنیوم برای محافظت از پوست است. در میان مواد غذایی مصرفی، قارچ حاوی بیشترین مقدار سلنیوم است. وجود ماده ای همانند گلوتاتیون پراکسیداز بیشترین مقدار آنتی اکسیدان بدن را تامین می نماید. این ماده، از آسیب به سلول های پوستی که به واسطه اشعه خورشید پیش می آید پیشگیری می نماید. بعلاوه، قارچ سرشار از ویتامین ب است که عاملی برای شادابی پوست و جوان ماندن آن به شمار میرود.
چای سبز: آنتی اکسیدان موجود در چای سبز که EGCG نام دارد، از التهاب پوست جلوگیری می نماید. بعلاوه مصرف چای سبز از بروز چروک در پوست صورت پیشگیری خواهد نمود. در تحقیقی که در سال 2011 بر روی عده ای از زنان انجام شد نشان داد که مصرف چای سبز برای 12 هفته می تواند در انسجام پوست و رطوبت آن تاثیر مثبت بگذارد. مصرف چای سیاه هم برای پوست بسیار مفید است و وجود آنتی اکسیدانی همانند Quercetin باعث حفاظت از پوست شما خواهد شد.
انار: محققان دانشگاه ویسکانسین دریافتند که مصرف انار می تواند به بهبود التهاب پوستی یاری کند. این خاصیت انار به وجود مقادیر زیاد آنتی اکسیدان موجود در آن وابسته است. بعلاوه آنها متوجه شدند که وجود آنتی اکسیدان در انار موجب جلوگیری از رشد سلول های سرطانی ناشی از برخورد اشعه فرابنفش با پوست می شود.
ماهی چرب: اضافه کردن ماهی های چرب به رژیم غذایی موجب می شود تا از آسیب های پوستی که به خاطر تابش اشعه خورشید به وجود می آیند در امان بمانیم. اسید های چرب موجود در ماهی آب های آزاد، از التهاب پوستی جلوگیری نموده و موجب درخشندگی و رطوبت بیشتر پوست می شوند. بعلاوه، وجود موادی همانند سلنیوم و پروتئین در ماهی، موجب ترمیم سلول های پوستی می شود.
منبع: ایرنا زندگی